Opskrifter

Ris a la orange

Onsdag, 4. december 2019Af Pia Andreassen, Beagle Iuel-Brockdorff og Julie Hey. Foto: Martin Tanggaard og Bjørn JakobsenFoto: Martin Tanggaard og Bjørn Jakobsen
Vil du gerne smage en risalamande med et nyt pift? Så skal du prøve denne lækre ris a la orange, der smelter på tungen. Få opskriften på ris a la orange her.

Ingredienser til ris a la orange:

(6 personer)

  • 1 økologisk vaniljestang
  • 1 l sødmælk
  • 150 g grødris
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • ½ knsp. vaniljesukker
  • ½ spsk. sukker
  • ¾ dl sukker
  • 3½ dl piskefløde
  • 100 g mandelsplitter

Prøv også: Juleguf

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Kog mælken op, tilsæt ris, vaniljestang og -korn, og bring mælken i kog igen. Lad risene simre i 40 minutter under låg, og rør i gryden undervejs. Fjern vaniljestangen, og afkøl grøden. Riv appelsinskallen fint, vend den med vaniljesukker og ½ spsk. sukker, og rist det gyldent på en tør pande i 1 minut. Lad den ristede appelsinskal stivne på bagepapir. Pres appelsinerne, og kog saften op med ¾ dl sukker til sirup. Pisk fløden stiv, og vend i risengrøden med 75 g mandelsplitter. Anret risalamanden i et par glas, hæld orangesirup over og pynt med ristet orangeskal og mandelsplitter.

Prøv også: Risalamande - 3 gode opskrifter