Scones med rabarberkompot og flødeskum

Disse scones smager allerbedst, når de er nybagt. Men du kan altid lave flere og evt. komme nogle i fryseren, mens de stadig er lune.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Hjemmebagte scones med rabarberkompot og flødeskum
50 min
6 stk
Scones
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
40 g smør
1 - 1 1/2 dl sødmælk
Rabarberkompot
100 g vinrabarber
75 g sukker
½ vaniljestang
Flødeskum
1 1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Rabarberkompot Skær rabarberne i små stykker og kog dem i egen saft med sukker og flækket vaniljestang under låg ved svag varme i 5-8 min.
  2. Køl kompotten af.
  3. Scones Kør mel, bagepulver og smør til gryn med dejælter på maskine eller saml med hænderne.
  4. Rør mælken i lidt ad gangen, til dejen kan samles og lægges koldt i 30 min.
  5. Rul dejen ud og udstik den med glas eller form. Dejen skal være ca. 2 cm tyk.
  6. Læg dine scones på en bagepapirbeklædt plade og bag dem ved 200° i 10 min. Afkøles let og flækkes.
  7. Servér dine nybagte scones med flødeskum og kompot.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.