Scones med rabarberkompot og flødeskum
Disse scones smager allerbedst, når de er nybagt. Men du kan altid lave flere og evt. komme nogle i fryseren, mens de stadig er lune.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

50 min
6 stk
Scones
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
40 g smør
1 - 1 1/2 dl sødmælk
Rabarberkompot
100 g vinrabarber
75 g sukker
½ vaniljestang
Flødeskum
1 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Rabarberkompot Skær rabarberne i små stykker og kog dem i egen saft med sukker og flækket vaniljestang under låg ved svag varme i 5-8 min.
- Køl kompotten af.
- Scones Kør mel, bagepulver og smør til gryn med dejælter på maskine eller saml med hænderne.
- Rør mælken i lidt ad gangen, til dejen kan samles og lægges koldt i 30 min.
- Rul dejen ud og udstik den med glas eller form. Dejen skal være ca. 2 cm tyk.
- Læg dine scones på en bagepapirbeklædt plade og bag dem ved 200° i 10 min. Afkøles let og flækkes.
- Servér dine nybagte scones med flødeskum og kompot.

Hjemmebag
Saftig sommerkage med rabarber og youghurt

Hjemmebag