Opskrifter

Små nissehuse

Lørdag, 18. december 2010af Redaktion
Lav de sjove kagehuse med børnene

50 g blødt smør
70 g rørsukker
1 dl sirup
1 æg
140 g mel
1 spsk. kakao
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
½ tsk. muskat
½ tsk. nelliker
1 tsk. bagepulver
1 dl kogende vand
50 g mørk chokolade
¾ dl fløde
Forskelligt sukkerpynt

Rør smørret luftigt med sukkeret, tilsæt sirup og æg og pisk blandingen godt igennem. Bland mel og krydderier og rør bagepulveret ud i vandet. Rør melblandingen i lidt ad gangen skiftevis med vandet og rør dejen glat. Hæld dejen i en smurt sandkageform på 12 x 24 cm, bag kagen ved 190° i 30 min. og lad den afkøle. Hak chokoladen og giv fløden et opkog. Hæld fløden over chokoladen og den stå i 5 min. Rør blandingen godt igennem, til cremen er ensartet, og lad den køle helt af. Skær kagen ud i 18 firkanter på 4 x 4 cm og pisk cremen luftig. Halver 6 firkanter diagonalt, så de danner 12 trekanter. Saml en firkant og en trekant med cremen, så de danner et hus, smør creme på "taget" og dekorer med sukkerpynt.

Opskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Honningkagemænd og koner
Marcipanpindsvin og nissemænd
Pebernødder