Opskrifter

Sprøde vaniljekager

Søndag, 7. december 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Du kan sagtens bage de lækre vaniljekager nu og gemme dem til jul. Pynt evt. kagerne med hakkede mandler eller glasur

Opskrift på jule-vaniljekager

(40-50 stk.)

Ingredienser:

225 g smør

200 g sukker

2 store æg

400 g hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

Sådan bager du vaniljekagerne

Rør smør og sukker hvidt og rør æggene i et ad gangen. Bland de tørre ingredienser og rør dem i smørcremen. Del dejen i to, pak den i plast og læg den på køl 1-2 timer eller natten over. Rul dejen ud i en ca. 2-2½ cm tyk plade og udstik kagerne i det ønskede motiv.

Læg kagerne på en plade med bagepapir og lad dem stå koldt en lille halv times tid. Bag kagerne midt i ovnen ved 180º i ca. 10 min., til de er let gyldne, og lad dem køle lidt af på pladen, inden de lægges på
en rist og køler helt af. Opbevar kagerne i en lufttæt dåse.

Lav konfekt og knas til jul