Opskrifter

Tærte af mazarin med blomme og nødder

Søndag, 18. oktober 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Byd dine gæster på en tærte perfekt til efteråret! Server evt.den lune tærte med flødeskum eller vaniljeis til.

Det skal du bruge til tærte af mazarin med blomme og nødder

Dej:
200 g hvedemel
40 g flormelis
150 g smør
1 æggeblomme
Fyld:
6-7 blommer
100 g marcipan
60 g sukker
100 g smør
1 æg
2 spsk. hvedemel
Nøddeglasur:
150 g hasselnødder
100 g smør
85 g sukker
1½ spsk. hvedemel

Prøv også: Tærte med syltetøj og mandler


Sådan laver du tærte af mazarin med blomme og nødder

Bland de tørre ingredienser til dejen, hak smørret i, og saml dejen med ægget. Sæt dejen i køleskabet i 30 min.
Beklæd et tærtefad på 24 cm i diameter med dejen, og sæt fadet på køl ca. 20 min. Prik dejen med en gaffel, dæk den med folie og forbag bunden ca. 10 min. Riv marcipanen og rør den med sukker, blødt smør, æg og hvedemel.
Fordel cremen over tærtebunden. Fjern stenene fra blommerne, skær dem i tynde både og fordel dem over dejen.
Bag kagen midt i ovnen ved 200º i ca. 10 min.
Hak nødderne groft, der må gerne være et par hele imellem. Smelt smørret sammen med sukkeret.
Rør mel og nødder i. Hæld nøddemassen over kagen og bag den yderligere 25-30 min.

Prøv også: Tærte med skinke og svampe