Opskrifter

Tærte med ricottafyld og skovbærcoulis (sauce)

Mandag, 14. marts 2011af Redaktion
Rigtig fin tærte med friske bær

(12 stykker)

325 g mel
1 knsp. salt
175 g smør
2 æg
2-3 spsk. koldt vand


Fyld
100 g mandler
350 g ricotta (italiensk frisk ost)
100 g sukker
3 æg
75 g syltet appelsinskal i tern
Revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 tsk. vaniljesukker

TIP

Tærten kan bages 1-2 dage før og lunes forsigtigt i ovnen

Skovbærcoulis
2 poser frosne skovbær el. andre blandede bær
½ dl vand
Ca. 5 spsk. sukker

Pynt
Sigtet flormelis
Hele friske bær

Smuldr mel, salt og smør til en grynet blanding. Tilsæt æg og vand og saml dejen. Læg den koldt i folie i mindst 30 min. Rul 2/3 af dejen ud og læg den i en stor tærteform på ca. 28 cm.
Fyld: Smut og hak mandlerne. Rør ricotta med mandler og de øvrige ingredienser. Hæld fyldet i tærtebunden. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler. Flet dem over fyldet. Bag tærten på midterrillen ved 200° ca. 35 min., til den er gyldenbrun. Afkøl tærten og pynt med flormelis og bær.
Skovbærcoulis: Bring frosne bær, vand og sukker i kog og lad det simre 3-4 min., til bærrene safter. Gnid blandingen gennem en sigte og smag til med sukker. Spises kold og kan laves et par dage før.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Server eventuelt tærten som del af en buffet sammen med...
Lakseterrin med hummer
Avocadosalat med stenbiderrogn og rejer




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop