Opskrifter

2 slags mayonnaise

Lørdag, 10. april 2010af Redaktion
Fedtfattig- og urtemayonnaise

FEDTFATTIG MAYONNAISE
1 æggehvide
250 g hytteost el. ricotta
1 tsk. lys vineddike
½ tsk. salt
Kværnet peber

Hæld æggehviden i en lille gryde kogende vand og kog den 1-2 min.
Tag hviden op og køl den af.
Bland den helt glat sammen med hytteost og vineddike og smag til med salt og peber.

TIP

Urtemayonnaisens smag:
- Med pastinak og gulerod bliver den lidt sødlig
- Med selleri og persillerod, 50 gram af hver smagt til med lidt citron, er smagen blød og frisk.
- Til en rødlig mayonnaise kan bruges kogt rødbede og hvidløg.
- Urtemayonnaisen kan også tilsættes krydderurter, der hakkes sammen med urterne.

URTEMAYONNAISE
100 g rodurter
3 spsk. god mayonnaise
Salt og peber


Skræl urterne, skær dem i mindre stykker og kog dem meget møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra og damp urterne tørre på eftervarmen. Køl dem af.
Miks dem glatte med blenderstav og smag til med mayonnaise, salt, peber og evt. citronsaft.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen