Opskrifter

3 lækre sandwich

Mandag, 20. september 2010af Redaktion
Små pandekager med krydret kylling og avocado, røget torskesandwich og små rejesandwich

(6-8 pers.)

2-3 kyllingefileter i mindre, aflange stykker
2 spsk. olivenolie
1 spsk. jerk (caribisk blandingskrydderi)
Salt og peber
1 kogt majskolbe
2 store avocadoer
Saften af ½ citron
3 hakkede forårsløg
½ rød chili i småbitte tern
Salt og peber
6 madpandekager (gerne nan el. quesadillos fremfor tacos)

Smør kyllingen med olie, jerk, salt og peber. Steg dem på en grillpande ca. 10 min., til de er gennemstegte. Afkøl og skær i skiver. Skær majskernene af kolben. Mos avocado med citron, hakket løg, chili, salt og peber og vend majsene heri. Smag til. Smør det på pandekagerne, læg skiver af kylling på, rul sammen og skær i små ruller, der får en tandstik i, så de holder.
Server med en Pinot Gris eller en øl med lyse toner som New York Lager.



Røget torske­sandwich


(6-8 pers.)

1 stor flute i skrå skiver, ristede
500 g kogte, mosede kartofler
500 g varmrøget torsk el. sej (du kan selv ryge den - evt. i kuglegrillen)
3 fed hvidløg
Salt og peber
Citronsaft
Ca 1½ dl olivenolie
½ dl tyk yoghurt
1 bdt. brøndkarse el.
storbladet alm. karse

Rør fisken blød med kartoffelmosen, yoghurt og olie. Smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber. Smør det på de ristede fluteskiver og læg sammen med store totter af karse imellem.
Server med små snacktomater og et glas kraftig hvidvin - evt. et glas chardonnay.



Små rejesandwich


(6 pers.)

1 dl tyk cremefraiche 38%
½ dl god mayonnaise
1 bdt. purløg
Salt og peber
300 g pillede rejer
Saften af 1 citron
1 sandwichbrød i tynde skiver på langs (få evt. bageren til at skære det op for dig)


Bland cremefraiche med mayonnaise og purløg. Vend rejerne med salt, peber og citronsaft. Rist brødskiverne let og smør cremefraichedressing på indersiderne af brødskiverne. Læg sammen med rejerne og læg i let pres, så dressingen fordeler sig mellem rejerne. Læg på køl i 1 time og skær i lige store stykker på ca. 3 x 6 cm. Server med en tør, mousserende vin, evt. rosévin - perfekte til terrassen en lun septemberaften.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Mozzarellaklemme
Tapas fra baskerlandet
Fyldte brød til madkurven