Opskrifter

Ærte-pandekager med pocherede æg

Fredag, 17. maj 2013af Redaktion
Fin, lille morgentallerken med lækre pandekager og pocherede æg til en hyggelig pinsemorgen

Ingredienser til ærte-pandekager med pocherede æg

(6 pers.)

300 g fine, frosne ærter
2 spsk. majsmel
1 æg
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør

Pocherede æg
6 æg
1 tsk. salt
1 spsk. eddike
6 skiver bacon

2 spsk. hakket purløg
Evt. 1 spsk. balsamicosirup

Fremgangsmåde

Kog ærterne i saltet vand i 2 min. Hæld vandet fra, kom ærter i en foodprocessor og blend med majsmel, æg, salt og peber. Steg små pandekager på en slip let-pande i en blanding af olie og smør ca. 2-3 min. på hver side. Steg baconen på en pande eller i ovnen og hæld fedtet fra og læg det til afdrypning på fedtsugende papir. Bring en gryde vand i kog, tilsæt eddike og salt og pisk i vandet med et piskeris. Kom æggene i vandet et ad gangen og pochér dem i ca. 3 min. Anret på pandekagen og giv bacon til. Drys med purløg og dryp evt. lidt balsamicosirup over.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også: Hollandske pandekager

Find flere opskrifter her...
Øllebrød
Fuldkornsyoghurt med mandler

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

I galleriet finder du flere lækkerier til morgenbordet

Byd på brunch