Opskrifter

Ajvar relish

Tirsdag, 18. februar 2014af Redaktion
Ajvar er en form for relish eller grønsagspuré, der kan købes færdig i mange, store supermarkeder og hos etniske købmænd. Man kan dog også lave den selv, f.eks. efter denne enkle opskrift.

Ingredienser til ajvar

1 aubergine
2 røde pebre
1 rød chili
4 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. tomatpuré

Fremgangsmåde til ajvar

Skær aubergine og peberfrugter i grove stykker og hak chili og hvidløg. Bland grønsagerne med olie, salt og peber og kom blandingen i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen ved 200° i 45 min. og lad det køle lidt. Kom de bagte grønsager i en foodprocessor og hak det til en grov mos. Smag mosen til med eddiken og tomatpuré. Kom grønsagspuréen på skoldede glas og opbevar dem på køl.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Spicy kylling
Saltsyltede citroner


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop