Opskrifter

Appelsin-ingefærmarmelade

Lørdag, 15. januar 2011af Redaktion
Delikat og ikke særlig besværlig appelsinmarmelade med syltet ingefær, som giver en blød og rund smag

4 økologiske appelsiner, ca. 600 g
3½ dl vand
250 g lys muscovadosukker el. rørsukker
3-4 kugler syltet ingefær
3 spsk. ingefærlage
Evt. konserveringsmiddel

Skær enderne af appelsinerne og del dem i kvarte. Miks appelsinerne til en grødet blanding i foodprocessor og hæld dem i en tykbundet gryde. Hæld vand ved og lad det stå køligt til næste dag. Bring appelsiner, vand og sukker i kog og kog ca. 1 time med låget lidt på skrå. Skær ingefæren i bittesmå tern og tilsæt dem sammen med lagen. Kog videre ca. 15 min., til marmeladen er jævn, rør rundt nogle gange. Hæld marmeladen på skoldede glas og stil den køligt et døgns tid, til den har sat sig. Opbevares i køleskab eller tilsættes konserveringsmiddel efter kogningen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Æble-jordbær marmelade
Jordbærchutney
Ingefærkage med æblesalat



Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop