Opskrifter

Broccolisuppe med croutoner og ristede mandler

Søndag, 15. maj 2011af Redaktion
Skøn, grøn suppe til 4 personer

(4 pers.)

2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 knivspids cayennepeber
7 dl hønsebouillon
2½ dl piskefløde
400 g broccoli
Salt og friskkværnet peber

Rugbrødscroutoner
2 skiver rugbrød

Ristede mandler
20 g smuttede mandler

Tilbehør
2 spsk. olivenolie
Godt brød

TIP

Har du ingen stavblender? Så kan du blende suppen i en foodprocessor eller i en almindelig blender.

Broccolisuppe: Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Opvarm en gryde med olie og steg løg og hvidløg ved middel varme, uden, at de tager farve - de skal blot blive let gennemsigtige. Tilsæt cayennepeber, hønsebouillon og piskefløde og lad det småkoge i gryden i 10 min. Skyl broccolien grundigt, skær den i små buketter og læg dem i gryden. Bring suppen i kog igen og lad den koge, til broccolien er lige akkurat mør. Undgå at koge broccolien for længe, så bliver den lidt trist i farven. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden og smag til med salt og peber.
Rugbrødscroutoner: Rist rugbrødet godt på en brødrister, til det er helt sprødt, og skær det i små tern.
Ristede mandler: Rist mandlerne gyldne på en tør, varm pande i ca. 5 min. og hak dem groft. Anret suppen i varme skåle eller dybe tallerkner, drys med rugbrødscroutoner og mandler og dryp til sidst med lidt olivenolie. Server med godt brød til.

Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen

Find en masse opskrifter på supper her...

PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET

Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Grøn spinatsuppe med pesto
Skinkesalat med pærer, ost og mandler
Tomatsuppe med oregano og parmesan







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop