Opskrifter

Frittata med tomater og løg

Søndag, 10. februar 2013af Redaktion
En skøn, italiensk æggekage med lufttørret skinke, parmesan, tomater og løg

Ingredienser til frittata med tomater og løg

(4 pers.)

4 mellemstore løg
4 spsk. olivenolie
225 g store, modne
tomater el. dåsetomater uden væde
Salt og friskkværnet peber
6 æg
2 spsk. vand
1 håndfuld basilikumblade
2 spsk. friskrevet parmesan eller grana

Tilbehør
4 skiver lufttørret skinke
Parmesanflager
Brød
Oliven

Fremgangsmåde

Pil løgene, skær dem i tynde skiver og svits dem møre på en pande i halvdelen af olien, uden at de bliver brune. Flå og hak tomaterne. Kom tomaterne på panden og steg ca. 10 min. Smag blandingen til med salt og peber. Pisk æggene sammen i en skål, uden at de skummer. Tilsæt snittede basilikumblade, ost og grønsagerne fra panden med væde. Varm resten af olien på panden og hæld æggeblandingen på. Skru ned for varmen og steg 10-15 min. Stik af og til i æggemassen, så alt når at stivne - og oversiden stadig er en smule flydende. Sæt frittataen ca. 10 cm under ovngrillen 1-2 min., til overfladen er gylden. Pynt med parmesanflager og skinke.

Tip
Frittata kan varieres med estragon eller oregano i stedet for basilikum. Skinken kan skæres i store tern og røres i æggemassen i stedet for at spise den til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Skånsk æggekage med bacon og tyttebær
Bonde-æggekage

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop