Opskrifter

Klar suppe med boller

Onsdag, 4. april 2012af Redaktion
Suppen smager dejligt, og fungerer fint som forret

(4 pers.)

Suppe
1 hanekylling (høne)
2 l vand
1 spsk. salt
6 peberkorn

Krydderbuket
4 kviste timian, 3 stilke persille, 2 laurbærblade og lidt porretop
2 løg
2 porre
2 gulerod

Dæk kyllingen med vand og bring i kog. Skum urenheder fra. Kom salt, peber og krydderbuketten i vandet og kog i 10 min. Skum igen. Kom én af hver af urterne ved og kog i 1 time. Kom resten af de skårne urter, kød- og melboller i suppen. Gem kyllingekødet, frys det eller brug det til høns i asparges, tarteletter med hønsestuvning eller i en salat.

Kødboller
250 g hakket kalvekød
30 g hvedemel
1 æggehvide
½ dl mælk
Salt og peber

Rør alle ingredienser til farsen sammen undtagen mælk, der bruges til at justere konsistensen med. Lad farsen hvile i køleskab i 30 min. Form bittesmå boller og kog dem i saltet vand i 3 min. Kom dem i suppen lige inden servering.

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Melboller
60 g smør
60 g hvedemel
Ca. 1 dl kogende vand
2 æg
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
1 knivspids kardemomme

Smelt smørret i en gryde. Pisk melet i og tilsæt det kogende vand, så det bliver jævnt. Lad dejen køle og tilsæt æggeblommer, salt, sukker og kardemomme. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Form små boller med skeer eller bollesprøjte og kog dem i letsaltet, kogende vand et kort øjeblik, til de kommer op til overfladen. Kom dem i suppen lige inden servering.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

EN NY KØKKENREVOLUTION

Lékué dampboksen damper pasta, ris, gryderetter og supper hurtigt og nemt i mikroovnen. Et perfekt alternativ til gryderne. Boksen kan købes her

Find flere opskrifter her...
Linse-gulerodssuppe
Pære- og sellerisuppe
Rodsalat

Masser af dejlige supper






Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop