Opskrifter

Mangochutney

Torsdag, 18. marts 2010af Redaktion
Spis chutneyen til ris- og karryretter

2 tsk. hele, gule sennepskorn
1 tsk. spidskommen
½ tsk. kardemommefrø
2 mangofrugter, ca. 600 g
1 syrligt æble
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl æblecidereddike
175-200 g rørsukker
1 tsk. salt
1 rød chili
2 cm hel frisk ingefær
Evt. konserverings-middel


Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Skær mangofrugterne fri langs stenen i midten. Skræl frugtkødet og skær det i tern. Skræl æblet og skær det i tern. Skær løg og hvidløg i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud og skær frugtkødet i ganske små tern. Skræl ingefæren og riv den eller skær den i tern. Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og kog det ca. 3/4 time, til chutneyen er tyk som grød. Tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld chutneyen på nyskoldede glas og lad den trække nogle dage, så kryddersmagen kan "sætte sig".

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Mango-lassi (drik)
Jordbærchutney
Nem appelsinmarmelade