Opskrifter

Myntepesto

Mandag, 30. april 2012af Redaktion
Pesto med en frisk, krydret smag. Brug den til til lam og kylling

¾ dl revet parmesan
2 fed pillet hvidløg
2 dl mynteblade
¾ dl pinjekerner
¾ dl olivenolie
½ tsk. salt

Miks alt, undtagen olie, med blenderstav. Tilsæt olien lidt ad gangen i en tynd stråle og smag til med salt.
Pestoen holder 4-5 dage i køleskab og kan også fryses.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Om mynte
Æblemynte er en ny sort med hvidspættede blade, der både smager af mint og æble. Chokolademynte har brunlige stilke og smager som en skøn blanding af chokolade og mint. Der findes mange slags mynte, men et par stykker i haven rækker som regel. Myntesmagen varierer meget i styrke. Hjemmedyrket mynte og mynte købt i bundter har kraftigere smag end mynte købt i potter.


En duft af mynte...


Myntesalat med
pærer

Chokoladecreme
med mynte

Citron-myntekage
med marinerede
bær

Rejebrød med mynte
og chili

Isbombe med mynte
og melon













Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop