Opskrift på smørrebrød: Sol over Gudhjem
(1 pers.)
1 skive rugbrød
1 røget sild
½ hakket løg
2 radiser
1 spsk. karse
1 rå pasteuriseret æggeblomme
Friskkværnet peber
Se også: Opskrift på smørrebrød - Stjerneskud
Fremgangsmåde til smørrebrød: Sol over Gudhjem
Rens den røgede sild. Klip hoved og hale af eller giv et snit, så du kan frigøre det meste af kroppen. Klip bugen op og fjern benene med en kniv og sørg for at få så mange små ben med som muligt. Luk fisken op og pynt med hakket løg, radiser i små tern, karse og en rå æggeblomme. Drys med lidt friskkværnet peber. Giv rugbrødet ved siden af.
Tip: Pynt evt. med løgringe
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se meget mere smørrebrød i galleriet nedenfor...
Smørrebrød




Roastbeef med hjemmelavet remoulade
Godt og traditionelt smørrebrød til frokosten
Se opskriften her...








Røget hellefisk med agurk
Sprødt rugbrød fungerer rigtigt godt sammen med den salte hellefisk og de milde sød-sure agurker
Se opskriften her...


Sprængt oksebryst med pickles
Sæt dit eget præg på smørrebrødet med hjemmelavet pickles
Se opskriften her...


Gammeldags leverpostej
Leverpostej kan f.eks. bruges til at lave Dyrlægens natmad
Se opskriften her...




Gammel ost med fedt og sky
- ikke noget med frugt eller rød peber på ostemaden her...
Se opskriften her...


Tunmousse
En skøn, klassisk tunmousse kan også bruges, når der skal laves smørrebrød
Se opskriften her...










Hjemmelavet æggesalat
Pynt gerne smørrebrøddet med bacon, tomat og karse
Se opskriften her...