Opskrifter

Tysk kartoffelsalat

Mandag, 20. april 2009af Redaktion
Her er en salat, som med sin kraftige smag er perfekt til røget makrel, pebermakrel eller hvidløgsmakrel

(4 pers.)

1 kg kartofler
1-2 rødløg
1 bdt. purløg
1 bdt. dild
1 dl kapers

Salatsauce
4 dl vand
3 spsk. mel
½ dl æblevineddike
2-3 spsk. sukker
Salt, kværnet peber
½ dl rapsolie


Kog kartoflerne og lad dem dryppe af. Skyl dem under koldt vand og skær dem i ganske store stykker. Pil og hak løgene. Bland kartofler og det meste af løgene i en skål.

Salatsauce
Pisk vand og mel sammen i en gryde og kog det op under piskning, til det jævner. Kog 1 min. og tag gryden fra varmen. Krydr med æbleeddike, sukker, salt og peber og rør olie i. Hæld den varme sauce over kartoflerne. Lad salaten køle af på køkkenbordet et par timer. Hak purløg og dild. Vend det meste i salaten og drys resten over.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Flere lækkerier til frokostbordet...
Varmrøget ørred med æg og citron
Russiske sild med rødbedeæg
Senneps-æblesild