Opskrifter

Andebryst med sauterede rødbeder

Mandag, 26. september 2011af Redaktion
Andebryst med sauterede rødbeder - serveres på en skøn blanding af æbler, løg og chili

Andebryst med sauterede rødbeder

(4 pers.)

2-3 andebryster afh. af størrelsen
2 store løg
3-4 æbler
1 rød chili
1 dl æblemost
Salt og peber

Rids andebrysterne i skindsiden og gnid dem med salt og peber. Brun dem på panden, først på fedtsiden 2-3 min. og så 1 min. på den anden side. Tag dem af panden. Pil løgene og hak dem groft. Skær æblerne i tykke både og fjern kernehuset. Flæk chilien, fjern kernerne og snit dem fint. Hæld lidt af fedtet fra panden og svits løgene 2-3 min. Tilsæt æbler, chili, æblemost og lidt salt og lad det simre 5 min. under låg. Hæld løgblandingen i et ildfast fad og læg andebrysterne oven på. Sæt fadet i ovnen på midterrillen ved 225° ca. 15 min.

Sauterede rødbeder

2-3 rå rødbeder
1 lille courgette
1 spsk. olie
2-3 spsk. fløde
Salt og peber
½ tsk. stødt ingefær

Skræl rødbederne og riv dem groft. Svits dem 3-4 min. i olie med lidt salt. Riv courgetten og kom den på panden. Bland det godt og svits videre ved jævn varme ca. 5 min. Hæld fløde ved, bland det godt og smag til med salt, peber og ingefær. Serveres varmt til andebrystet.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også: Andebryst med blommesovs

Find flere opskrifter med æbler her...


Mørbradgryde med
æbler


Kylling i ovn med
æbler og spinat


Æblekage med
toscalåg


Dessertpandekager
med honningæbler

Se også Familie Journals guide til æblesorter her...

25 lækre opskrifter med æbler

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop