Andebryst med sauterede rødbeder
(4 pers.)
2-3 andebryster afh. af størrelsen
2 store løg
3-4 æbler
1 rød chili
1 dl æblemost
Salt og peber
Rids andebrysterne i skindsiden og gnid dem med salt og peber. Brun dem på panden, først på fedtsiden 2-3 min. og så 1 min. på den anden side. Tag dem af panden. Pil løgene og hak dem groft. Skær æblerne i tykke både og fjern kernehuset. Flæk chilien, fjern kernerne og snit dem fint. Hæld lidt af fedtet fra panden og svits løgene 2-3 min. Tilsæt æbler, chili, æblemost og lidt salt og lad det simre 5 min. under låg. Hæld løgblandingen i et ildfast fad og læg andebrysterne oven på. Sæt fadet i ovnen på midterrillen ved 225° ca. 15 min.
Sauterede rødbeder
2-3 rå rødbeder
1 lille courgette
1 spsk. olie
2-3 spsk. fløde
Salt og peber
½ tsk. stødt ingefær
Skræl rødbederne og riv dem groft. Svits dem 3-4 min. i olie med lidt salt. Riv courgetten og kom den på panden. Bland det godt og svits videre ved jævn varme ca. 5 min. Hæld fløde ved, bland det godt og smag til med salt, peber og ingefær. Serveres varmt til andebrystet.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også: Andebryst med blommesovs
Find flere opskrifter med æbler her...
Æblekage med
toscalåg
Dessertpandekager
med honningæbler
Se også Familie Journals guide til æblesorter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop