Opskrifter

Cannelloni med laks

Onsdag, 12. juli 2017af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Denne ret med cannelloni er et pastarør fyldt med laksefilet og røget laks og tilberedt i en lækker bechamelsovs.

Ingredienser til cannelloni med laks

(3 pers.)

Fars:
500 g laksefilet
100 g røget laks 
evt. lakserester
2 fed hvidløg
1 bdt. dild
1 æg
1 spsk. fløde
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 usprøjtet citron
2 spsk. revet parmesan

Bechamelsovs:
5 dl mælk
30 g mel
1 knsp. revet muskatnød
1 tsk. salt
1 knsp. peber
250 g friske lasagneplader
50 g revet mozzarella

Prøv også en cannelloni med skinke og spinat

Fremgangsmåde til laksecannelloni

Hak filet og røget laks i en foodprocessor sammen 
med hvidløg, dild, æg, fløde, 
krydderier, citronskal og 
citron til en lind fars. Pisk ½ dl af mælken med melet og varm resten af mælken op til kogepunktet. Pisk meljævningen i den kogende mælk og lad den 
koge under omrøring 2 min., 
tilsæt muskat, salt og peber 
og smag sovsen til. Halvér 
lasagnepladerne, kom en god skefuld fars på hver og rul 
lasagnepladerne om farsen. Kom lidt af bechamelsovsen i bunden af et ovnfast fad og læg cannellonierne over. Hæld resten af bechamelsovsen over og drys med mozzarellaen. 
Bag retten midt i ovnen ved 180˚ i 25 min. og servér evt. med en grøn salat til.

Alternativ til laksecannelloni: Citrusfisk med krydrede gulerødder