Opskrifter

Confiteret kylling med citron

Torsdag, 10. januar 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Denne kylling bliver rigtig kælet for - faktisk skal den have hele 4 timer i ovnen. Til gengæld kan du lave en masse andet imens, og bagefter venter der dig en fantastisk, velsmagende kylling.

Ingredienser til confiteret kylling med citron:

(4 pers.)

1.200 g kyllingelår
1 usprøjtet citron
4 stilke timian
3 laurbærblade
2 fed hvidløg
1 spsk. salt
1 l olivenolie
800 g kartofler
1 bdt. grønkål
1 appelsin
1 rød grape
½ granatæble
2 spsk. olivenolie

Prøv også: Kylling i fad: Kylling marengo

Fremgangsmåde:

Læg kyllingelårene i en ovnfast gryde, halvér citronen og læg den ved sammen med timian, laurbærblade og hvidløg i skiver.
Drys salt over, dæk med olie og stil gryden i ovnen ved 100° i 4 timer.
Lad kyllingen køle af i olien.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 min., hæld vandet fra og kom dem i et ovnfast fad sammen med de kolde kyllingestykker.
Kom lidt af olien over kylling og kartofler og sæt fadet i ovnen ved 220° i 20 min.
Hak grønkålen fint, bland med fileter af appelsin og grape, granatæblekerner og olie og servér.

Se også: Simreret: Okseragout