Coq au vin
Ingredienser
(4 pers.)
1 kylling
10 små skalotteløg, gerne røde
250 g champignoner
½ flaske rødvin
2 fed hvidløg
50 g spæk, bacon el. panchetta
2 spsk. olivenolie
40 g smør
25 g mel
1 glas cognac
3 kviste timian
2 laurbærblade
3 kviste persille
Salt og peber
Fremgangsmåde
Partér kyllingen i 8 stykker og drys dem med salt og peber. Brun kødet i olie og tag dem op. Rens løg og champignoner. Kom små stykker spæk, hele løg og hele champignoner i gryden og steg i 10 min. Tag det op og kom kyllingen tilbage i gryden. Flambér med cognac. Kom vin, knuste hvidløgsfed, timian, laurbær og persille i gryden og lad det småkoge under låg i 45 min. Rør smør og mel til en smørbolle og jævn sovsen. Lad det koge 10 min til. Serveres med flutes og grøn salat.