(6 pers.)
1½ kg oksefilét med fedtkant
Salt og peber
1½ kg kartofler
Sauce
2 spsk. hakket skalotteløg
Peber
5 kviste timian
3 dl rødvin
20 g smør
20 g hvedemel
2 dl brun oksefond
¼ citron
Evt. lidt ekstra fond
Tilbehør
Grønne bønner og grøn salat
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Skræl kartoflerne og skær dem til pommes frites. Blanchér og frituresteg dem, drys med groft salt. Drys stegen med groft salt og peber, steg den ved 200°, til stegetermometeret viser 50° ved centrum. Lad stegen hvile i 20 min. Kog rødvin, løg, peber og timian ind til det halve, si blandingen. Afbag smør og hvedemel, spæd med fond til en kraftig, brun sovs, rør den indkogte rødvin i. Smag til med citron og evt. mere fond. Server med pommes frites, grønne bønner og salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Stegt flæsk med persillesovs
Oksehalesuppe
Flæskesteg med æbler og svesker
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)