Ingredienser til crabcakes med citronmayonnaise
(4 pers.)
300 g kogte kartofler
25 g smør
2 ds. krabbekød (240 g)
1 spsk. hakket dild
50 g revet mozzarella
½ tsk. salt
1 knsp. peber
300 g kogte kartofler
25 g smør
2 ds. krabbekød (240 g)
1 spsk. hakket dild
50 g revet mozzarella
½ tsk. salt
1 knsp. peber
1 æg
4 spsk. mel
75 g pankorasp
Olie til stegning
75 g pankorasp
Olie til stegning
Citronmayonnaise:
1 pasteuriseret æg
½ tsk. salt
1 pasteuriseret æg
½ tsk. salt
½ usprøjtet citron
2 dl rapsolie
1 bdt. dild
1 bdt. dild
Tilbehør:
1 mini-romainesalat
150 g sukkerærter
1 bdt. radiser
150 g sukkerærter
1 bdt. radiser
Alternativ til crabcakes med citronmayonnaise: Skaldyrstærte med rød peberfrugtcreme
Fremgangsmåde til crabcakes med citronmayonnaise
Mos de kogte kartofler med smør, krabbekød, dild, mozzarella og smag til med salt og peber.
Citronmayonnaise: Blend ægget med salt og revet citronskal og -saft, og tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes. Hak dilden, vend den i mayonnaisen og stil den koldt.
Form krabbemosen til små runde, let flade kugler og pisk ægget. Vend krabbekagerne i mel, sammenpisket æg og derefter i raspen. Steg kroketterne i olien, til de er gyldne og sprøde, og servér dem med salat, sukkerærter og radiser samt citronmayonnaisen.