Opskrifter

Enebærgryde med rodfrugtmos

Tirsdag, 14. februar 2017af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
En god enebærgryde slår aldrig fejl. Her med en cremet rodfrugtmos og hasselnødder på toppen.
(3 pers.)

Det skal du bruge til enebærgryde med rodfrugtmos:

500 g svinekød f.eks. bov 125 g chorizopølse 1 spsk. smør 5 enebær 1 kvist rosmarin 3 dl fløde 1 tsk. groft salt 1 knsp. peber 250 g kartofler 250 g gulerødder 250 g persillerod 50 g hasselnødder 1 dl mælk 50 g smør 200 g ærter Kulør 2 tsk. majsstivelse Prøv også: Enebærgryde med rodfrugtmos

Sådan laver du enebærgryde med rodfrugtmos

Skær svinekød og chorizo i tern og brun chorizoternene i smørret. Tilsæt svinekødet og lad det brune med i et par min. Knus eller hak enebær og rosmarin og kom det ned til kødet. Tilsæt fløde, salt og peber og lad retten småsimre under låg i 45 min. Skræl kartofler, gulerødder og persillerødder og kog dem møre i usaltet vand. Hak hasselnødderne. Hæld vandet fra rodfrugterne og lad dem dampe af. Mos rodfrugterne med mælk og smør, vend nødderne i og smag til med salt og peber. Kom mosen i tre små, smurte ovnfaste skåle bag dem i 20 min. ved 190°. Vend ærterne i retten, jævn den med majsstivelsen rørt ud i lidt vand, tilsæt kulør og smag til.

Holdbarhed i fryseren

Pølser: 2-3 måneder. Fedt svinekød: Ca. 3 måneder. Hakket kød: Ca. 4 måneder, mens fars kun kan holde sig i 2 måneder. Røget kød: 4-6 måneder. Magert svinekød: Ca. 6 måneder. Kylling: 8-10 måneder. Oksekød: Ca.10 måneder. Lammekød: Ca. 10 måneder. Røget fisk: Cirka 3 uger. Fiskefars: 1-2 måneder. Fed fisk: 2-3 måneder. Mager fisk: 3-6 måneder. Tip: Man bliver ikke syg af at spise mad, der har ligget længe i fryseren. Bakterievækst stopper ved minus 10 grader celsius. Men smag, duft og konsistens kan ændre sig. Prøv også: Grove pandekager med friske bær Flere skønne gryderetter her...
Skønne gryderetter