(3 pers.)
Det skal du bruge til enebærgryde med rodfrugtmos:
500 g svinekød f.eks. bov
125 g chorizopølse
1 spsk. smør
5 enebær
1 kvist rosmarin
3 dl fløde
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber
250 g kartofler
250 g gulerødder
250 g persillerod
50 g hasselnødder
1 dl mælk
50 g smør
200 g ærter
Kulør
2 tsk. majsstivelse
Prøv også: Enebærgryde med rodfrugtmos
Sådan laver du enebærgryde med rodfrugtmos
Skær svinekød og chorizo i tern og brun chorizoternene i smørret.
Tilsæt svinekødet og lad det brune med i et par min.
Knus eller hak enebær og rosmarin og kom det ned til kødet.
Tilsæt fløde, salt og peber og lad retten småsimre under låg i 45 min.
Skræl kartofler, gulerødder og persillerødder og kog dem møre i usaltet vand.
Hak hasselnødderne.
Hæld vandet fra rodfrugterne og lad dem dampe af.
Mos rodfrugterne med mælk og smør, vend nødderne i og smag til med salt og peber.
Kom mosen i tre små, smurte ovnfaste skåle bag dem i 20 min. ved 190°.
Vend ærterne i retten, jævn den med majsstivelsen rørt ud i lidt vand, tilsæt kulør og smag til.
Holdbarhed i fryseren
Pølser:
2-3 måneder.
Fedt svinekød:
Ca. 3 måneder.
Hakket kød:
Ca. 4 måneder, mens fars kun kan holde sig i 2 måneder.
Røget kød:
4-6 måneder.
Magert svinekød:
Ca. 6 måneder.
Kylling:
8-10 måneder.
Oksekød:
Ca.10 måneder.
Lammekød:
Ca. 10 måneder.
Røget fisk:
Cirka 3 uger.
Fiskefars:
1-2 måneder.
Fed fisk:
2-3 måneder.
Mager fisk:
3-6 måneder.
Tip:
Man bliver ikke syg af at spise mad, der har ligget længe i fryseren. Bakterievækst stopper ved minus 10 grader celsius. Men smag, duft og konsistens kan ændre sig.
Prøv også: Grove pandekager med friske bær
Flere skønne gryderetter her...
Skønne gryderetter














Kalvegryde med vin og krydret drys
Lækker gryderet inspireret af osso buco, men her med appelsinskal
Find opskriften her....
7 / 22


Kyllingefrikassé
Tilfør tilsidst et drys persille som prikken over i'et
Find opskriften her...
8 / 22












Spansk lam i rødvin med rødløgskompot
Lammet simrer mørt i rødvin med krydderurter, og skyen jævnes med picada, som er en blanding af tørt brød, mandler, smør og persille
Find opskriften her...
14 / 22




Portugisisk gryde med gris og muslinger
Rigtig dejlig gryderet med hjertemuslinger, svinekød, og chorizo
Find opskriften her...
16 / 22









