Opskrifter

Få styr på julemiddagen her

Tirsdag, 23. december 2008af Redaktion
Flæskesteg med brunede kartofler, and eller kalkun? Du finder opskrifterne her

(4 pers.)

1 kamsteg med svær og ben, ca. 2 kg
Groft salt, lidt laurbær og lidt hele nelliker
1 kg kogte faste kartofler, pillede
150 g sukker
100 g smør


Gnid stegen med salt mellem hver rille. Læg den i fryseren natten over, så den er frossen. Stil den i ovnen ved 80° i 8 timer. Se til den undervejs og stop lidt mere salt, laurbær og nelliker ved sværen, når den er tøet op. Fidusen ved at have den frossen er, at man få stegt længere på sværen end på resten. Efter 8 timer tages den ud og pakkes i alufolie, og 1/2 time inden servering, stilles den i en 210° varm ovn, så sværen steges sprød. Her kan du også fjerne benene, så de ikke bøvler ved servering. Kartoflerne pilles og sukkeret varmes på en stor pande. Når det er helt smeltet, kommes smørret ved, og når det er spruttet af, kommes kartoflerne ved, og de kan stænkes med vand undervejs. Når de er glaserede, serveres de til stegten.



Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere julemad...
Farseret kalkun
And på kuglegrill