(4 pers.)
Det skal du bruge til fiskefrikadeller med kartoffelsalat:
500-700 g frisk lyssej- el. torskefilet
2 æg
½ dl piskefløde
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
½ sommerløg
3-4 spsk. smør
400 g kartofler
1 dl cremefraiche 38%
1 tsk. karry
Salt og peber
1 bdt. purløg
200 g ærter til at bælge
5 cornichoner
Sådan laver du fiskefrikadeller med kartoffelsalat
Hak fisken i en blender eller foodprocessoren.
Rør den godt med æg, piskefløde, krydderier og fintrevet løg og lad den stå køligt 30 min.
Smelt smørret på en pande og form skestore frikadeller og steg dem ca. 15 min. med 2-3 vendinger undervejs, til de er gyldne og gennemstegte.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Mos dem let med hånden, så de brydes.
Rør cremefraiche med karry, salt, peber og hakket purløg.
Overhæld kartoflerne med cremen, drys med ærter, purløg og grofthakkede cornichoner.