Fiske- og skaldyrsspyd med grøn kartoffelsalat
Hvis du er vild med fisk og sommer, vil du helt sikkert elske denne ret med grillede fiske- og skaldyrsspyd. Til spyddene serveres en skøn, grøn kartoffelsalat.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger.

35 min
4 personer
Grøn kartoffelsalat
800 g nye kartofler
1 moden avocado
1 bdt. purløg
1 håndfuld persille
1 spsk. olivenolie
Lidt vand
Salt og peber
Fiske- og skaldyrsspyd
250 g lakse- el. ørredfilet, gerne med skind
200 g rå kæmperejer
200 g kammuslinger
4-6 grønne asparges
2 spsk. olivenolie ½ citron
Salat
½ rødt spidskål
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
Salt og peber
1 sprødt salathoved
250 g ærtebælge
1 bdt. radiser
Tilbehør
1 citron
Fremgangsmåde
- Grøn kartoffelsalat Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem afkøle.
- Skrab kødet ud af avocadoen og hak purløg og persille.
- Blend avocado, krydderurter og olie godt, til dressingen er ensartet grøn. Spæd evt. med lidt vand, hvis den er meget tyk.
- Smag til med salt og peber.
- Skær kartoflerne i skiver og vend dem med dressingen.
- Anret salaten i en skål eller på et lille fad.
- Fiskespyd Skær laksen i stykker på ca. 1½ x 1½ cm.
- Pil rejerne, hvis de skal på.
- Knæk enden af aspargesene og skær aspargesene i 2 cm lange stykker.
- Træk fisk, skaldyr og asparges skiftevis på små træspyd.
- Pensl spiddene med lidt olie og steg dem på grill eller grillpande.
- Krydr med salt og peber og dryp med citronsaft.
- Anret dem på en tallerken.
- Salat Snit spidskålen fint og vend den med olie, eddike, salt og peber. Skyl og tør salaten og bryd den i grove stykker.
- Bælg ærterne. Rens radiserne og skær dem i skiver.
- Vend salat, radiser og ærter med spidskålen lige inden servering.
- Servér fiskespyddene med citronbåde, kartoffelsalat og grøn salat.

Hovedretter
Fiskesalat med torsk og hindbær

Hovedretter