Fiske- og skaldyrsspyd med grøn kartoffelsalat

Hvis du er vild med fisk og sommer, vil du helt sikkert elske denne ret med grillede fiske- og skaldyrsspyd. Til spyddene serveres en skøn, grøn kartoffelsalat.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger.
Fiske- og skaldyrsspyd med grøn kartoffelsalat
35 min
4 personer
Grøn kartoffelsalat
800 g nye kartofler
1 moden avocado
1 bdt. purløg
1 håndfuld persille 
1 spsk. olivenolie
Lidt vand
Salt og peber
Fiske- og skaldyrsspyd
250 g lakse- el. ørredfilet, gerne med skind
200 g rå kæmperejer
200 g kammuslinger
4-6 grønne asparges
2 spsk. olivenolie ½ citron
Salat
½ rødt spidskål
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
Salt og peber
1 sprødt salathoved
250 g ærtebælge
1 bdt. radiser
Tilbehør
1 citron

Fremgangsmåde

  1. Grøn kartoffelsalat Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem afkøle.
  2. Skrab kødet ud af avocadoen og hak purløg og persille.
  3. Blend avocado, krydderurter og olie godt, til dressingen er ensartet grøn. Spæd evt. med lidt vand, hvis den er meget tyk.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Skær kartoflerne i skiver og vend dem med dressingen.
  6. Anret salaten i en skål eller på et lille fad.
  7. Fiskespyd Skær laksen i stykker på ca. 1½ x 1½ cm.
  8. Pil rejerne, hvis de skal på.
  9. Knæk enden af aspargesene og skær aspargesene i 2 cm lange stykker.
  10. Træk fisk, skaldyr og asparges skiftevis på små træspyd.
  11. Pensl spiddene med lidt olie og steg dem på grill eller grillpande.
  12. Krydr med salt og peber og dryp med citronsaft.
  13. Anret dem på en tallerken.
  14. Salat Snit spidskålen fint og vend den med olie, eddike, salt og peber. Skyl og tør salaten og bryd den i grove stykker.
  15. Bælg ærterne. Rens radiserne og skær dem i skiver.
  16. Vend salat, radiser og ærter med spidskålen lige inden servering.
  17. Servér fiskespyddene med citronbåde, kartoffelsalat og grøn salat.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.