(4 pers.)
Det skal du bruge til forloren vildtgryde
150 g bacon i tern
1 spsk. olie
600 g svinebov i tern, f.eks. tykkam eller bov
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
2 løg
3 spsk. æblecidereddike
4 dl grønsagsbouillon
5 enebær
1 stilk rosmarin
1 laurbærblad
3 dl perlespelt
1 tsk. salt
2 dl piskefløde
250 g kantareller
1 spsk. smør
2 spsk. persille
50 g smuttede mandler
Prøv også: Enebærgryde - en klassisk gryderet
Sådan laver du forloren vildtgryde
Svits baconternene i olien.
Vend kødet i mel tilsat salt og peber.
Skær løgene i skiver, brun kødet i baconfedtet og tilsæt løgene.
Tilsæt eddike, lad det koge væk og hæld bouillonen ved.
Tilsæt enebær, rosmarin og laurbærblad og lad retten småsimre under låg i 1½- 2 timer.
Kog perlespelten i vand tilsat salt i 12 min. og hæld vandet fra.
Hæld fløden i gryderetten og lad det koge lidt ind.
Rist svampene i smørret, krydr med salt og peber og vend dem i retten.
Smag retten til, drys med mandler og hakket persille og servér med perlespelten.