Den ristede hotdog er udskældt og anses for ikke at være rigtig mad. Det kan vi til dels godt forstå, da den ofte fremstilles af varer i en meget ringe kvalitet, men det behøver bestemt ikke at være tilfældet. Du kan sagtens lave ristede hotdog af fin kvalitet og med masse af smag.
Følg bare opskrifterne her...
Se også: Masser af lækre pizza'er
Galleri: Opskrifter på pølser, brød og tilbehør


Pølser med citron og timian
Lav hjemmelavede pølser med citron og timian til en ristet hotdog af fin kvalitet
Ingredienser til pølser med citron og timian
100 g røget bacon
1 lille løg
400 g hakket svinekød
1 spsk. usprøjet, revet citronskal
1 fed presset hvidløg
2 kviste timian
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 æg
75 g hvedemel
1 dl mælk
1½ m naturtarm
Smør til stegning
Fremgangsmåde
Hak bacon og løg i kødhakker eller blender og bland det med kødet. Tilsæt citronskal, hvidløg, finthakket timian, salt og peber sammen med ægget. Bland melet i farsen skiftevis med mælken og rør farsen godt igennem. Læg tarmen i vand og lad den bløde op. Kom farsen i en sprøjtepose og fyld farsen i tarmene, der lukkes af til små pølser. Prik pølserne med en gaffel og steg dem i smørret ved jævn varme 6 min. på hver side.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Pølsebrød med bid i
Hotdogs
Bayerske pølser med varm kartoffelsalat


Pølsebrød med bid i
Rigtig gode pølsebrød med fuldkornsspelt, der giver lidt ekstra bid i
Ingredienser til pølsebrød
(8 stk.)
25 g gær
3 dl vand
1 spsk. olie
½ tsk. salt
½ spsk. sukker
150 g fuldkornsspelt
375 g mel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie, salt, sukker, speltmel og mel og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve i 45 min. og form den til 8 aflange brød. Læg brødene i en smurt bradepande på 20 x 30 cm, lad dem efterhæve 15 min. og bag dem ved 225° i 15 min., til de er gyldne.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Pølser med citron og timian
Hotdogs


Hotdog ketchup og sennep
Ketchup og sennep hører sig til en rigtig god hotdog! Hvis begge er hjemmelavet, kan det næsten ikke blive bedre.
Ingredienser til ketchup
200 g æbler
500 g tomater
1 skalotteløg
1 spsk. vand
½ spsk. salt
25 g sukker
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. sennepspulver
1 spsk. eddike
1 tsk. Atamon
Fremgangsmåde
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem og tomaterne i mindre stykker. Pil løget og skær det i kvarte. Kog æbler, tomater og løg i vandet ved svag varme i 30 min. og findel det med en stavblender eller i en foodprocessor. Pres blandingen igennem en sigte til en fin puré og kom den tilbage i gryden. Tilsæt salt, sukker, cayennepeber, sennepspulver og eddike og lad puréen småsimre i 10 min. uden låg. Smag ketchuppen til, tilsæt Atamon og hæld den på en skoldet flaske.
Ingredienser til sennep
2½ spsk. gule sennepsfrø
2 spsk. sennepspulver
4 spsk. vand
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. brun farin
½ tsk. salt
1 tsk. gurkemeje
Fremgangsmåde
Bland sennepsfrø og sennepspulver. Kog vand, eddike, farin, salt og gurkemeje op i en lille gryde og hæld det over senneppen. Lad det trække ved stuetemperatur i et døgn. Kør det hele i en blender, til konsistensen er passende. Hold evt. igen på lidt af væden eller tilsæt lidt mere eddike undervejs, hvis den virker for tyk. Kom senneppen i et glas og lad den gerne trække i køleskabet et par dage inden brug.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Lav lækre hotdogs...
Pølser med citron og timian
Pølsebrød med bid i


Agurkesurt
Skal du have hjemmelavede hotdogs? Så giv dig også i kast med denne opskrift på agurkesurt
Ingredienser til agurkesurt
½ agurk
50 g gulerod
1 spsk. salt
1½ dl eddike
50 g sukker
½ usprøjtet citron
Fremgangsmåde
Skyl agurken og skær den i tynde skiver. Bland agurkeskiverne med saltet og lad dem trække i 20-30 min. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler med en skrællekniv. Kog eddiken op med sukker, citronsaft og skal i tynde strimler. Hæld den varme eddikelage over gulerodsstrimlerne og lad den køle af. Pres væden fra agurkerne og kom dem i eddikelagen og lad dem trække mindst 30 min. før servering.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Lav lækre hotdogs...
Pølser med citron og timian
Pølsebrød
Ketchup og sennep


Ristede løg
Skal du have hjemmelavede hotdogs? Så giv dig også i kast med denne opskrift på ristede løg
Ingredienser til ristede løg
2 løg
½ l vindruekerneolie
½ tsk. salt
Fremgangsmåde
Pil løgene og skær dem i papirtynde skiver. Varm olien op til ca.130° og steg løgene gyldne i olie i små portioner ca. 4-5 min. Lad løgene dryppe af på et stk. køkkenrulle og drys med salt.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Lav lækre hotdogs...
Pølser med citron og timian
Pølsebrød
Ketchup og sennep


Så er der hotdogs!