Opskrifter

Grøn grøntsagssuppe

Tirsdag, 15. april 2014af Redaktion
Nem grøntssuppe med spinat og brøndkarse. Server med sprøde ostepinde

Ingredienser til grøn suppe

(3 pers.)

1 løg
1 spsk. smør
100 g kartoffel
4 dl grønsagsbouillon
1½ dl mælk
100 g brøndkarse
100 g spinat
Salt og peber

Fremgangsmåde til grøn suppe

Hak løget og sautér det i smørret, uden det tager farve, i 5 min. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom ternene ned til løget sammen med bouillon og mælk og lad det småsimre under låg i 15 min. Tilsæt brøndkarse og spinat, lad det koge op og blend suppen. Smag suppen til med salt og peber og servér med ostepinde, se nedenfor, eller et godt stykke brød.

Ingredienser til ostepinde

1 rulle butterdej
1 æg
1 spsk. mælk
50 g pecorino

Fremgangsmåde til ostepinde

Rul butterdejen ud og pisk ægget med mælk. Pensl butterdejen med æggeblandingen, riv osten fint og drys den over butterdejen. Fold butterdejen på midten, så osten ligger imellem dejen, og tryk den let sammen. Skær dejen ud i 1 cm brede strimler, sno dem og læg dem på en plade med bagepapir. Bag ostepindene ved 200° i 12-15 min., til de er gyldne, og lad dem køle på en rist.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Kokossuppe med rejer og chili
Agurkesuppe med røget laks

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop