Opskrifter

Hornfisk med kartofler

Fredag, 15. marts 2013af Redaktion
Hornfisk er et sikkert tegn på, at foråret er på vej!

Ingredienser til hornfisk med kartofler

(4 pers.)

2 store, udbenede hornfisk
½-1 bdt. persille
4-5 spsk. mel
Salt og peber
50 g smør

Cremede kartofler
¾-1 kg små kartofler
2 dl cremefraiche
1 tsk. majsstivelse
½-1 bdt. persille
1 tsk. dijonsennep
Honning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Klip finnerne af hornfiskene og skær hver filét på tværs i 3-4 stk. Nip de grove stilke af persillen, skyl og tør den. Bland mel, salt og peber. Vend fisken i melet. Varm smørret gyldenbrunt på en pande. Steg fisken sprød på skindsiden 1-1½ min. ved god varme. Vend fisken og steg ½ min. på den anden side. Tag fisken af panden og vend skindsiden opad. Steg persillen på panden ved høj varme, til den er sprød.

Cremede kartofler: Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Halvér kartoflerne og gem 1 dl af kogevandet. Hak persillen. Rør kogevand, cremefraiche og majsstivelse sammen og varm op under piskning. Smag til med salt, peber, sennep og honning. Tilsæt kartoflerne, varm igennem og vend persillen i.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Hornfisk i gelé
Hornfisk med hvide asparges, kartofler og radiser

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop