Opskrifter

Indbagt oksemørbrad med pebersauce

Lørdag, 28. december 2013af Redaktion
Indbagt oksemørbrad med pebersause og kartoffel-spinat-fad er en lækker ret. Find opskriften her.

Ingredienser til indbagt oksemørbrad med pebersauce

( Indbagt oksemørbrad til 6 pers.)

1-1¼ kg afpudset oksemørbrad
1 spsk. olie
Salt og peber

Fyld til indbagt oksemørbrad
1 fed hvidløg
15 g smør
200 g blandede svampe
100 g røget skinke
2 spsk. rasp
1 æg
½ dl sherry
Salt og peber
Ca. 300 g butterdej
Æggehvide til pensling

Fremgangsmåde til indbagt oksemørbrad med pebersauce

En indbagt oksemørbrad ender i en spids, som skal have kortere stegetid.

Skær spidsen (10-12 cm) fra og trim din oksemørbrad for sener og hinder.

Kog det af i lidt vand med et delt løg, peberkorn og salt i ca. 45 min. under låg.

Si det og brug kraften til saucen.

Brun hurtigt din oksemørbrad ved god varme i olien og giv den salt og peber.

Lad din oksemærbrad køle, mens fyldet laves.

Fyld: Hak hvidløg og svampe fint og svits dem 4-5 min. på panden i smør. Skær skinken i meget små tern og bland dem med svampe, rasp, æg og sherry. Smag til med salt og peber.

Pak butterdejen ud og lad den ligge på bagepapiret.

Rul butterdejen lidt længere og evt. bredere, så den passer til din oksemørbrad.

Lad den hvile 10 min.

Pensl dejen med æggehvide.

Læg halvdelen af fyldet ned langs midten af dejen og læg din oksemørbrad oven på.

Læg resten af fyldet oven på din oksemørbrad og tryk det til.

Pak dejen om og pensl sammenføjningerne med æggehvide.

Flyt din oksemørbrad over på bagepladen med sammenføjningerne opad. Hertil kan forberedes om formiddagen.

Pensl med æggehvide og bag ca. 25 min. ved 200° på midterste ovnrille.

Ingredienser til pebersauce

4 dl god, kraftig suppe el. bouillon
5 æggeblommer
2½ dl cremefraiche
1-1½ spsk. lys saucejævner
Ca. 1½ tsk. fem-
peberblanding
Citron
Tabasco
Salt og peber

Fremgangsmåde til pebersauce

Pisk suppe, æggeblommer, cremefraiche og saucejævner sammen i en gryde.

Varm op under piskning, til det jævner.

Knus peberet i en morter og tilsæt det.

Smag til med citronsaft, salt og tabasco.

Ingredienser til kartoffel-spinatfad

(6 pers.)

1½ pose hel frosset spinat, 600 g
1 kg kartofler
Salt og peber
100 g flødeost med hvidløg
1 dl fløde
½ tsk. paprika

Fremgangsmåde til kartoffel-spinatfad

Tø spinaten op og tryk den fri for væde. Skræl kartoflerne og snit dem i papirstynde skiver. Læg kartofler og spinat lagvis i et smurt, ildfast fad og drys med salt og peber. Pisk flødeosten blød og pisk fløden i lidt ad gangen sammen med paprika. Sæt fadet i ovnen, det kan stå sammen med din oksemørbrad, i ca. 45 min. ved 200°.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Svinespid med tabouleh
Gås med timiankartofler

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop