Opskrifter

Italiensk farsbrød med skinke

Onsdag, 7. september 2011af Redaktion
Farsbrød er en dejlig, klassisk middag

Ingredienser til farsbrød

(Farsbrød til 4-5 pers.)
25 min. + 1 time i ovnen

800 g hakket skinkekød
2 æg
1 hakket løg
Salt og peber
½ tsk. allehånde
3 ansjoser (kan udelades)
100 g pancetta eller parmaskinke i tynde skiver
1 kg store kartofler
5 stilke timian
2 stilke friske
laurbærblade eller 4-5 tørrede
1 usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie

Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde til farsbrød

Ælt kødet med æg, løg, salt, peber, allehånde og mosede eller finthakkede ansjoser. Form et farsbrød, læg det i et ovnfast fad og omvikl det med skinkeskiver og snor. Stop kviste af timian og laurbær under snoren og kom et par flager af tyndt skåret citronskal ved.
Drys med salt og peber, citronsaft og olivenolie. Skræl kartoflerne og skær dem i både, læg dem i et stort, ovnfast fad og vend rundt med olie, salt og peber. Stil det hele i ovnen ved 180° i 1-1½ time. Server dit farsbrød med grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Koteletter med bønnesalat
Forloren hare
Hakkebøf med gulerodssalat






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop