Opskrifter

Kylling med vilde svampe og kartoffelgratin

Lørdag, 11. august 2012af Redaktion
Skøn hovedret, der serveres med en lækker bacon-kålsalat

(6 pers.)

1 stor kylling fra friland
10 fed hvidløg
100 g smør
2 usprøjtede citroner
5 kviste timian
3 spsk. olivenolie
4 bananskalotteløg i kvarter
600 g blandede svampe
3 laurbærblade
Salt og peber
1 dl hvidvin
1 lille bdt. hakket bredbladet persille

TIP

Det skal være en stor kylling, da der skal være nok til 6 personer.

Rør smør med fintrevne hvidløg, citronsaft og -skal og hakkede timianblade. Løft skindet forsigtigt af kyllingebrystet langs den ene side og læg smørret ind under skindet. Smør resten ovenpå og drys med salt og peber. Kom olie i et stort ildfast fad og læg rensede skårne svampe, laurbærblade og kvarte løg i og dæk med folie. Stil fadet i ovnen ved 200° i 15 min. Tag folien af og læg kyllingen ovenpå og hæld vin over. Sæt det i ovnen ved 160° i 1 time og 40 min. Skru op på 220° og giv kyllingen 10-15 min. til sidst. Bland svampene med hakket persille ved servering.


Kartoffelgratin og lun kålsalat

(6 pers.)

1½ kg kartofler i store tern
1 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 l mælk
50 g smør
200 g friske
brødkrummer

Kålsalat
1 løg i skiver
50 g smør
200 g røget bacon i tern
1 lille savoykål eller spidskålshoved
Salt og peber

Skær kartoflerne i store tern. Bring kartofler, hvidløg, laurbærblade og mælk i kog i en stor gryde. Tag gryden af varmen, fjern laurbærbladene og hæld mælken fra, men gem den. Smør et ovnfast fad og læg kartoflerne med halvdelen af smørret ud i fadet. Drys med salt og peber. Kom de smuldrede brødkrummer ved og hæld 1/3 af mælken over. Kom de sidste smørklatter øverst og sæt i ovnen ved 160° i 1 time og evt. med lidt bruning til sidst sammen med kyllingen.

Steg løg i smørret i en stor pande, tilsæt bacon, og når det afgiver fedt, vendes strimlet kål i. Lad det dampe med, til det er mørt. Smag til med salt og peber.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


LÆKKER GRILLMAD

18 lækre opskrifter på forretter, hovedretter og desserter til grillen. Klik her for at se masser af opskrifter her

Lav som del af middag med...
Saltet torsk med oliven til forret
Valnøddeislagkage til dessert




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop