Opskrifter

Kyllingesalat med bagte rodurter og chips

Søndag, 19. december 2010af Redaktion
Skøn salat med en masse lækkerier

(6-8 pers.)

1 kylling ca. 1.200 g
Persille, timian
1 båd selleri
1 løg
½ persillerod
½ pastinak
1 tsk. salt
10 peberkorn

TIP

Suppen skal ikke kasseres. Kog den ind uden låg, si den og gem suppen til sauce eller en god vintersuppe med grønsager.

Salat
Persillerod, pastinak, selleri og gulerod, 225 g skrællet vægt i alt
1 spsk. olie
Et nip salt
100 g mayonnaise
75 g cremefraiche
1-2 spsk. ravigottesauce el. sød sennep
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber

Rodurtechips
1 lille pastinak el. persillerod
1 gulerod
Karse

Læg kyllingen i en gryde og tilsæt vand, så det dækker. Kog op, skum og tilsæt rensede urter, salt og peberkorn. Kog kyllingen småt under låg, til den er mør, ¾-1 time. Tag kyllingen op, køl den lidt og pil kødet fra skind og ben, mens det stadig er lunt.

Salat: Skræl urterne og skær dem i meget små tern. Vend dem med olie og salt og læg dem på plade med bagepapir. Lad urterne mørne i ovnen ved 180° ca. 15 min., de må gerne have lidt bid. Pluk kødet i strimler og bland dem med afkølede urter. Rør mayonnaise og cremefraiche i og smag til med ravigottesauce, salt og peber.

Rodurtechips: Skræl urterne og skær dem i meget tynde skiver på mandolin eller agurkehøvl. Varm olie til 170° i en lille gryde og steg urterne holdvis, til de er gyldne og sprøde. Dryppes af på køkkenrulle.
Kom salaten i en skål og pynt med chips og karse.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Små blomkålsgratiner med kylling
Fyldt ribbenssteg med orangesvesker
Danske oste



Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop