Fyldt ribbenssteg med orangesvesker
(6-8 pers.)
1½ kg ribbenssteg
Fyld
150 g hakket svinesmåkød
2 spsk. rasp
1 dl mælk
1 lille, finthakket løg
1 lille æble i små tern
½ tsk. tørret rosmarin
2 spsk. hakket persille
1 tsk. knust madagascarpeber
½ tsk. salt
Rids sværen smalt helt ned til kødet. Skær en lomme i kødets længde, det er nemmest, hvis der skæres fra begge ender.
Fyld: Rør farsen sammen, krydr den godt og lad den hvile en halv times tid. Kom fyldet i lommen og hold åbningerne sammen med kødnåle.
Gnid stegen, især mellem sværene, med salt og stik et par laurbærblade ned i sværen. Læg stegen i en bradepande, steg den ca. 1½ time ved 200° på midterste ovnrille. Efterbrun eventuelt stegen 5-10 min. ved 225°, til sværen er gylden og sprød. Lad stegen køle lidt, inden den skæres i skiver.
Orangesvesker
200 g bløde, udstenede svesker
Saft og revet skal af ½ usprøjtet citron
Saft og revet skal af 1 usprøjtet appelsin
1 stjerneanis
Kom alt i en lille gryde og kog 15 min. under låg ved svag varme. Køl sveskerne af og stil dem i køleskab, de kan holde sig ca. 1 uge.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere retter til julefrokosten her...
Kryddersild i karrysauce
Danske oste
Skinke med rødvinskanel, sky og pærer
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)