Ingredienser til lammekebab med fladbrød
(4 pers.)
800 g afpudset lammenakke eller udbenet lammebov
1 dl balsamico-eddike
1 tsk. mild chili
2 tsk. groft salt
Evt. 1 tsk. garam masala (indisk blandingskrydderi )
1 skalotteløg
2 kviste koriander
2 kviste mynte
2 spsk. olivenolie
Fladbrød
100 g groft
speltmel
250 g hvedemel
2-3 dl koldt vand
2 tsk. groft salt
Tilbehør
Tzatziki
Fremgangsmåde
Skær kødet i store stykker. Rør eddike, garam masala, chili og salt i en skål.
Pil løget og blend det med koriander- og mynteblade og rør det i eddiken. Vend kødstykkerne heri og lad det marinere mindst 4 timer og gerne natten over. Vend olien i kødet, sæt kødstykkerne på grillspid og steg dem med jævnlige vendinger eller i en kuglegrill i ca. 25 min., til kødet er netop gennemstegt.
Fladbrød: Bland de to slags mel med salt og tilsæt vand, til dejen slipper skålen. Lad dejen hvile 1 time. Rul dejen ud til pandekager, læg dem på grillen eller en metalplade direkte i gløderne og steg brødene. Servér dem til kødet sammen med en god tzatziki.
Find flere opskrifter her...
Kalv med tunsauce
Stegte lammeculotte med bagte æbler
Grillmad!












Saltet mørbrad med Henriks spidskålssalat
En god, krydret mørbrad til grillen
Se opskriften her...


Lammekoteletter med tzatziki-kartofler og bønner
Lækker, græsk-inspireret middag
Se opskriften her...








Marinerede spareribs med grillede kartoffelspid
En super ret til grillen
Se opskriften her...


Hvidløgsrejer med melon og mangosalat
Festlig middag med gode krydderier
Se opskriften her...




Grillet rabarberdessert
Når kødet eller fisken har været på grillen, er det både nemt og praktisk med en dessert over grillens eftervarme
Se opskriften her...




Grillede ananas med hyldeblomst og ostecreme
Skøn lille dessert med frugt og ost
Se opskriften her...


Jordbærspid med ananas og lun chokolade
Frisk og sommerlig dessert med hvid chokolade
Se opskriften her...


Grillede skumfiduser med hindbærsorbet og friske hindbær
Søde skumfiduser der varmes over grillen
Se opskriften her...