(4 pers.)
Det skal du bruge til lasagne med parmaskinke og spinat:
2 spsk. smør
3 spsk. hvedemel
5 dl mælk
1 ds. koncentreret tomatpuré (140 g)
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret timian
500 g optøet helbladet spinat
100 g parmaskinke
200 g friske lasagneplader
150 g revet mozzarella
Tilbehør: En skål grøn salat
Prøv også: Åben lasagne med kyllingeragout
Sådan laver du lasagnen
Lav en opbagning af smør og mel.
Spæd med mælken og kog saucen op under piskning.
Pisk tomatpuré, presset hvidløg og timian i saucen og lad den koge sagte i 5 min.
Lad spinaten dryppe af i en sigte og pres vandet let ud af den.
Skær parmaskinken i strimler.
Læg lag af skiftevis lasagneplader, sauce, spinat, skinke og mozzarella i et ovnfast fad.
Gem lidt sauce og mozzarella til toppen.
Dæk fadet med stanniol og bag lasagnen ved 200° i 30 min.
Fjern stanniolen og bag lasagnen i endnu 15 min., til den er sprød på toppen, og lasagnepladerne er møre.
Servér lasagnen med salat.
Prøv også: Italiensk hverdagstærte