Ingredienser til Lenes paté
1 andebryst
500 g hakket kalv og flæsk
2 æg
2 dl fløde
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 knsp. revet muskat
100 g bacon i tern
Sådan gør du
Tag forsigtigt andeskindet af, gem det og skær kødet i tern. Rør det hakkede kød med æg, fløde, presset hvidløg og krydderier til en jævn fars og vend bacon og andetern i. Kom farsen i en ovnfast form og læg andeskindet over. Bag patéen ved 190° i 60 min. og lad den køle helt af. Server patéen kold med brød og surt.
Opskrift: Ann-Britt Nielsen
Find andre lækre juleopskrifter i galeriet herunder
Juleklassikere


Juleand med tilbehør
Anden skal være sprød, rødkålen skal der være bid i og saucen, der samler det hele, skal smage af noget. Her får du opskrifter og tip til det hele.


Stegt svinekam med tilbehør
Flæskestegen skal være sprød og tilbehøret lækkert.
Se opskrifter her.






Hel and til julemiddagen?
And med timian i sky, brombær og blodappelsiner. Se opskriften her.




Flæskesteg med æbler og svesker
Til alle, der vil have en traditionel julemiddag. Se opskriften her.


Byg dit eget peberkagehus
Nisserne bor i det hyggelige peberkagehus med farvede bolsje-vinduer og tagdækning af harlekinsknapper. Det tager lidt tid at lave peberkagehuset, men det er en rigtig familieaktivitet. Pas godt på små fingre, når der arbejdes med varm karamel. Se opskriften her.




Himmelske honningkager
Theresa blev kendt med DR2s tv-serie "Bonderøven" - her giver hun sit bud på lækre honningkager. Se opskriften her.


3 slags sild til julefrokosten
Karrysild, røde sild og hvide sild med urter. Se opskriften her.


Relaterede artikler