Det skal du bruge til hjemmelavet leverpostej:
½ kg svinelever
200 g fersk spæk
3 ansjosfileter el. benfri sild
2 løg
125 g mel
½ l mælk
25 g smør
2 hele æg
Ca. 2 tsk. salt
Groftkværnet peber
1 tsk. tørret el. 1 spsk.
frisk timian
Her får du opskriften på et nemt rugbrød du kan severe til din lune leverpostej
Tip: Mange slagtere vil gerne hakke lever og spæk, hvis det bestilles i forvejen. Løg og sild må de ikke hakke af hensyn til hygiejnen, men det kan man hurtigt selv klare med en god kniv.
Sådan laver du leverpostej
Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af, hvor grov, leverpostejen skal være.
Pisk kold mælk og mel sammen i en gryde og varm op under piskning.
Tilsæt smørret og kog det igennem.
Tag gryden fra varmen.
Rør levermassen i og rør æggene i, rør godt, så det fordeles også nede ved bunden.
Krydr med salt, peber og timian.
Fordel farsen i aluforme eller ovnfaste fade.
Læg låg på og frys ned eller bag straks leverpostejen i ovnen i vandbad ved 175°.
Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse.
Bruges et meget stort ovnfast fad, er bagetiden ca. 1½ time, bages i en mindre aluform er bagetiden ca. ¾ time.
Leverpostejen bages uden låg på nederste ovnrille.
I galleriet har vi samlet en masse gode klassikere til julebordet
Juleklassikere


Juleand med tilbehør
Anden skal være sprød, rødkålen skal der være bid i og saucen, der samler det hele, skal smage af noget. Her får du opskrifter og tip til det hele.


Stegt svinekam med tilbehør
Flæskestegen skal være sprød og tilbehøret lækkert.
Se opskrifter her.






Hel and til julemiddagen?
And med timian i sky, brombær og blodappelsiner. Se opskriften her.




Flæskesteg med æbler og svesker
Til alle, der vil have en traditionel julemiddag. Se opskriften her.


Byg dit eget peberkagehus
Nisserne bor i det hyggelige peberkagehus med farvede bolsje-vinduer og tagdækning af harlekinsknapper. Det tager lidt tid at lave peberkagehuset, men det er en rigtig familieaktivitet. Pas godt på små fingre, når der arbejdes med varm karamel. Se opskriften her.




Himmelske honningkager
Theresa blev kendt med DR2s tv-serie "Bonderøven" - her giver hun sit bud på lækre honningkager. Se opskriften her.


3 slags sild til julefrokosten
Karrysild, røde sild og hvide sild med urter. Se opskriften her.

