Opskrifter

Madpandekager med porre og skinke

Torsdag, 8. marts 2018af Christine Bille Nielsen, Foo: Carina Krüger. Foo: Carina Krüger.
Fyldige madpandekager bagt med boghvedemel og fyldt med porre og skinke i flødesauce.

Opskriften giver 8 pandekager.

30 min
8 personer
Madpandekager
2 æg
100 g boghvedemel
100 g hvedemel
½ tsk. salt
Ca. 3 dl mælk
2-3 spsk. olie el. smør
Porre- og skinkefyld
2 porrer
4 dl madlavningsfløde 18%
200 g kogt skinke el. hamburgerryg
Salt og peber
1 bdt. persille

Tip

I stedet for boghvedemel kan man bruge grahamsmel.

Fremgangsmåde

Pandekager

  1. Pisk æggene sammen med de to slags mel og salt.
  2. Spæd med mælken under piskning til en tynd dej.
  3. Lad dejen trække 15 min.
  4. Bag tynde pandekager af dejen i lidt olie eller smør på en mellemstor pande.
  5. Hold dem varme på en tallerken med stanniol over, evt. i ovnen ved 100°.

Porre-skinkefyld

  1. Skær porrerne i skiver og kom dem i en gryde med ½ dl vand.
  2. Kog dem i et par min., til porrerne er næsten møre.
  3. Tilsæt fløde.
  4. Skær skinke eller hamburgerryg i tern og vend i saucen.
  5. Kog op og smag til med salt og peber.
  6. Vend hakket persille i saucen lige inden servering.
  7. Servér de lune pandekager med fyld.