Opskrifter

Mørbrad på spinatbund

Lørdag, 24. maj 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lækkert til frokostbordet

Opskrift på mørbrad på spinatbund

(4-5 frokostportioner)

1 stor, afpudset svinemørbrad
10 g smør
Salt og peber
Ca. 450 hel, frossen, optøet spinat el. 600 g frisk spinat
1 fed hvidløg
½ dl cremefraiche 18%
Salt og peber
Revet muskat
2 æg
1 dl fløde
50 g revet grana

Tilbehør
Brød

Fremgangsmåde til mørbrad på spinatbund

Puds mørbraden fri for den grove sene og skær den i ca. 1½ cm tykke skiver. Bank dem lidt med håndroden og brun dem på en god, varm pande i smørret. Drys mørbraden med salt og peber.

Skyl den friske spinat i masser af koldt vand og nip den for grove stilke. Damp spinaten i en gryde, til den er faldet sammen eller tøet op, spinaten skal ikke hakkes. Kom hvidløg og cremefraiche i spinaten og smag den til med salt, peber og muskat. Fordel spinaten i bunden af et ovnfast fad. Læg mørbradskiverne på spinaten. Pisk æg, fløde og ost sammen og hæld det over. Sæt fadet i ovnen 12-15 min. ved 225°, til æggemassen er gylden og sprød.

Servér mørbraden med groft brød eller flutes.

Tip: Hvis du ikke kan få fat i frisk spinat, er det godt at vide, at 500 g frisk spinat svarer til ca. 375 g frossen spinat.