Opskrifter

Ørred med asparges og cremet agurkesalat

Lørdag, 22. juni 2019af Christine Bille Nielsen Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Fisk og asparges er let og forfriskende i sommervarmen. Er du også glad for sommer og fisk, så er denne ret med ørred og asparges lige noget for dig. Til fisken serveres en skøn cremet agurkesalat.

Ingredienser til ørred med asparges og cremet agurkesalat:

(4 pers.)

1 agurk

1 håndfuld løvstikke

el. persille

2 dl yoghurt naturel 3,5 %

Salt og peber

500 g grønne asparges

3 spsk. olivenolie

500 g ørredfilet

½ citron

Tilbehør:

1 kg små kartofler

½ citron

Prøv også: Fiske- og skaldyrsspyd med grøn kartoffelsalat

Fremgangsmåde:

Flæk agurken og skrab kernerne ud.

Skær den i ½ cm tykke skiver. Hak løvstikken groft, rør den i yoghurten sammen med agurken og smag til med salt og peber.

Tænd ovnen til 200°. Skær eller knæk de tørre ender af aspargesene og kassér dem.

Læg aspargesene tæt ved siden af hinanden på en plade med bagepapir. Dryp med 2 spsk. olie, rul aspargesene rundt i olien og krydr med salt og peber.

Skær ørreden i 4 ensartede stykker, pensl med olie, dryp med citronsaft og krydr med salt og peber. Læg fisken oven på aspargesene og bag dem i 10 min.

Servér fisken med asparges, agurkesalat, kogte kartofler og citronbåde.

Prøv også: Hellefiskmousse med rejer