Opskrifter

Pæretærte

Lørdag, 10. december 2011af Redaktion
En super dejlig tærte

Tærtebund
180 g hvedemel
40 g sukker
125 g smør
1 æg
100 g mørk chokolade

Creme
2½ dl piskefløde
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
2 æggeblommer
2 tsk. kartoffelmel
4 blade husblas
2 dl pærecider
3 pærer i tynde både
1 dl fløde pisket til skum
Mynteblade til pynt

Bland mel og sukker og smuldr smørret i. Saml dejen med ægget og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud og beklæd en 28 cm stor tærteform med den. Prik tærten med en gaffel og bag den i ovnen ved 200° i 15 min. Hak chokoladen og fordel den over den varme tærtebund. Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og tilsæt æggeblommer og kartoffelmel, mens der piskes. Varm cremen op under omrøring, til den tykner, og lad den afkøle.
Udblød husblassen i koldt vand og smelt den i lidt af pærecideren. Rør resten af cideren i husblassen og hæld blandingen i en 28 cm springform beklædt med film. Læg forsigtigt pærebådene ned i cideren og stil den på køl til geléen har sat sig. Vend flødeskummet i cremen, kom den i tærtebunden og læg forsigtigt pæregeléen over cremen. Pynt med mynteblade og server.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr.

Find flere opskrifter her...
Æblecrumble
Sirupskage med mandelsmørcreme
Appelsin-rosmarinkager


Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop