(4 pers.)
Det skal du bruge til pirogger med oksekød:
Dej:
15 g gær
3 dl vand
½ tsk. salt
120 g speltmel
120 g hvedemel
Lidt olivenolie
Fyld:
1 løg, hakket
1 spsk. olivenolie
200 g tomater
Salt og peber
1 nip chiliflager
1 tsk. sukker
200 g hakket oksekød
5 kviste salvie
el. rosmarin
Tilbehør: Salat
Prøv også: Mexicanske pirogger
Sådan laver du pirogger med oksekød
Dej:
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, speltmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt.
Ælt dejen glat med lidt olie.
Lad den hæve lunt i en halv time.
Fyld:
Steg løget i olien i en dyb pande.
Skær tomaterne i mindre stykker.
Steg dem sammen med løget, til det meste af den udtrængende væde er fordampet.
Tilsæt salt, peber, chili og sukker.
Kom kødet ved og steg det igennem.
Tilsæt salvie og smag til med krydderier.
Pirogger:
Slå dejen ned, del den i 4 dele, som rulles ud til cirkler.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Læg kødsauce på den ene halvdel af cirklerne.
Fold den anden dejdel over og luk piroggerne grundigt.
Pensl med lidt olie og bag dem ved 220° i 15-20 min.
Servér piroggerne med salat.
Prøv også: Indbagt svampefarspakker med appensinsovs