Opskrifter

Pitabrød med græske frikadeller

Lørdag, 26. januar 2019af Gitte Heidi Rasmussen.
Denne ret er god til både frokost og aftensmad. Laver du lidt ekstra frikadeller, kan de også bruges til aftensmaden dagen efter - så slår du to fluer med ét smæk.

Ingredienser til pitabrød med græske frikadeller:

(2 pers.)

400 g hakket kalv og gris
1 tsk. salt
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. mynte
2 spsk. hvedemel
1 æg
100 g salatost, gerne feta
Friskkværnet peber
Olie til stegning
2 pitabrød
1 skoleagurk
1 rødløg
Ekstra salatost

Prøv også: Pita-pizzaer

Fremgangsmåde:

Rør farsen sej med salt.
Tilsæt finthakket løg, knust hvidløg, hakket mynte, mel og æg.
Rør farsen sammen og vend smuldret salatost i.
Krydr med friskkværnet peber og lad farsen hvile 10 min.
Form farsen til små frikadeller og steg dem i lidt olie ved middelvarme ca. 4-5 min. på hver side.
Lun pitabrødene og skær agurk og rødløg i tynde skiver.
Anret frikadeller og grøntsager på de lune pitabrød, kom lidt ekstra salatost over og servér.
Gem resten af frikadellerne til f.eks. frokosten næste dag.

Se også: Simreret: Marokkansk-krydret nakkefilet