Opskrifter

Rødbedesuppe med friteret drys

Onsdag, 23. januar 2019af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Rødbedesuppe er ikke bare flot at se på, men også særdeles velsmagende. Denne er toppet med friterede skiver af persillerod og knoldselleri.

Ingredienser til rødbedesuppe med friteret drys:

(4 pers.)

600 g rødbeder
100 g knoldselleri
2 store gulerødder
1 persillerod
1 stor kartoffel
2 løg
1 stort fed hvidløg
1 spsk. smør el. olivenolie
Salt og peber
2 spsk. kapers
¼ l smagsneutral olie til friture
1 håndfuld persille

Timianbrød:
4 store skiver groft hvedebrød
2 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret timian

Prøv også: Rødbedesuppe med bacon

Fremgangsmåde:

Skræl alle rodfrugter og kartoflen, løg og hvidløg.
Skær ca. 5 cm af den tynde ende af persilleroden i tynde skiver.
Skær en skive af sellerien og skær den i tynde skiver med en skrællekniv.
Gem de tynde grøntsagsskiver og skær resten, inkl. kartoffel og hvidløg, i mindre stykker.
Svits dem i en stor gryde i smør eller olie ca. 8 min., uden at de tager farve, men til de dufter.
Hæld vand ved, så det dækker.
Lad suppen koge under låg i 30 min., til alt er helt mørt.
Blend suppen til en fin puré.
Smag til med salt og peber.
Varm olien op i en bredbundet gryde til 180°, eller til olien syder omkring et lille stykke grøntsag.
Lad kapersene tørre på et stykke køkkenrulle og fritér dem i olien i kort tid, til de åbner sig let.
Tag dem op med en hulske og dryppe af på fedtsugende papir.
Fritér de tynde skiver persillerod og selleri i små portioner ad gangen, til de er gyldenbrune.
Lad også dem dryppe af på fedtsugende papir.

Timianbrød:
Pensl brødene med olie på begge sider og drys med timian.
Rist dem under ovnens grill, til de er sprøde.

Anret suppen i skåle og drys med de friterede grøntsager og kapers og hakket persille. Servér med timianbrød.

Se også: Minestrone med fisk og muslinger