Opskrifter

Rødspættefileter i ovnpakker

Onsdag, 8. juni 2011af Redaktion
Dejlig middag til 4 personer

(4 pers.)
35 min.

8 friske fileter af rødspætte
2 gulerødder
2 porrer
4 spsk. smør
Salt og peber
Saften af 1 citron

Sovs
3 æggeblommer (past.)
1 dl fiskesky el. hvidvin
¼ tsk. salt
200 g smør

Tilbehør
Nye, kogte kartofler

I alufoliepakker lægges to små eller en stor filet. Gulerødderne skrælles og skæres i meget tynde stave på langs. Porrerne renses, skylles og skæres også i stave på langs. Porre- og gulerodsstave fordeles i fiskepakkerne, hvor der lægges lidt smør over, drysses med salt og peber og saften af ¼ citron. Pakkerne lukkes godt sammen foroven, så der er luft over fisken.
Stil poserne i ovnen ved 220° i 5-8 min., hvorefter de straks kan spises. Mens de er i ovnen, pisker man over vandbad æggeblommer seje med salt og fortynder med vin og fiskesky. Nu kommer der lidt luft i æggeblommerne. Dernæst smelter man smørret og klarer det (lader det hvide proteinstof bundfælde sig). Det smeltede smør tilsættes dråbevis under piskning, til sovsen tykner. Dette gøres væk fra vandbadet. Man kan efterfølgende varme saucen forsigtigt over vandbad, men hav altid en blender og en isterning klar, hvis den skulle skille. Giv kogte, nye kartofler til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FLOT RETROSTIL

Flot flaske fra Ib Laursen. Perfekt til hjemmelavet saft af fx. rabarber eller hyldeblomst. Klik her og køb den i shoppen for kun 59 kroner

Find flere opskrifter her...
Bagt laks med persille
Sukkersaltet laks med æggehak
Dampet sej med spinat og dijonsmør




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop