Opskrifter

Røget makrel med ris

Lørdag, 28. april 2012af Redaktion
En let og velsmagende ret

(4 pers.)
25 min.

1 hakket løg
1 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. garam masala
350 g jasmin ris
7 dl grønsagsbouillon
350 g røget makrel
100 g ærter
1 bdt. bredbladet persille
1 citron
2 æg

Tilbehør
Brød

Sautér løgene i olien i et par min., til de bliver bløde og gennemsigtige. Tilsæt krydderier og ris og lad dem svitse med i et par min. Tilsæt bouillonen og lad risene småsimre i 15 min. Kom æggene i kogende vand, lad dem koge i 6 min. og stands kogningen ved at skylle dem kort under koldt vand. Pil skindet af makrellen og del den i flager, vend forsigtigt flagerne i risene sammen med ærterne og lad retten simre i yderligere 5 min. Drys med hakket persille og server med æggene skåret i både og brød til.

Madopskrift: Kristina Marckmann

ER DU TIL MORMORMAD?

Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.

Find flere opskrifter her...
Sennepsmarineret makrel med nye kartofler
Sød-sur makrel
Røget kuller med røræg










Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop